Åpnet landets mest moderne sykehusbygg

Statsminister Erna Solberg stod for den offisielle åpningen

Det var stort oppmøte under den offisielle åpningen av nytt sykehus på Haraldsplass 23. oktober. Foto: Skjalg Ekeland

Offisiell åpning

- Pasientene er i trygge hender på Haraldsplass. 

Statsminister Erna Solberg

Det var høytidlig stemning og stor stas da det nye Haraldsplass Diakonale sykehus ble offisielt åpnet tirsdag 23. oktober. Sykehusets administrerende direktør Kjerstin Fyllingen ønsket velkommen og takket alle som har gjort det nye sykehuset mulig.

- Dette er mer enn et nytt bygg. Sammen med ny teknologi og nye arbeidsprosesser får vi en helt ny og bedre måte å drive sykehus på, sa Fyllingen.

Sykehuset har vært planlagt i 15 år, før den endelige beslutningen om å bygge ble tatt for tre år siden. Fyllingen sier de har lagt vekt på «helsebringende arkitektur» i utformingen av sykehuset. Det er ingen lange korridorer, som gjør at den tradisjonelle «sykehusfølelsen» blir mindre.

Statsminister Erna Solberg fikk æren av å klippe snoren i det nye bygget og Helseminister Bent Høie deltok også i arrangementet med en åpningstale.

- Pasientene er i trygge hender på Haraldsplass, sa Statsminister Erna Solberg. 

- Vi trenger behandlingen dere gir på Haraldsplass, og vi kommer til å trenge den enda mer fremover, sa helseminister Bent Høie. Legekoret Cor Insuff stod for musikalske innspill i det offisielle åpningsprogrammet, sammen med brassbandet Eikanger Bjørsvik Musikklag.

Foto: Haraldsplass Diakonale Sykehus v/Ingrid Færøyvik. 

Det nye sykehusbygget på 14.000 kvadratmeter fordelt på fem etasjer inneholder blant annet et nytt akuttmottak og nye sengeavdelinger med til sammen 170 sengeplasser, samt ny hovedinngang.Bygget ligger lett tilgjengelig fra Årstadveien. Foto: C.F. Moller Architects v/Joergen True.

 

 

 

 

 

Frivillig Truls Thoresen og leder av brukerutvalget Jorund Stellberg holdt snoren da Statsminister Erna Solberg offisielt åpnet det nye sykehuset på Haraldsplass. Foto: Haraldsplass Diakonale Sykehus v/Ingrid Færøyvik

Statsministeren fikk en varm velkomst av medarbeiderne på Medisin 3. Foto: Silje Katrine Robinson.

 

Bygget har hovedsakelig enerom og moderne fasiliteter for pasienter, pårørende og ansatte. Med flyttbare monitorer kan helsepersonell nå enkelt gå gjennom viktig informasjon sammen med pasienten. Illustrasjonsfoto: Haraldsplass Diakonale Sykehus v/Ingrid Færøyvik.

 

Sykehuset har åpne og lyse fellesarealer, og de fleste pasientrommene er enerom med utsikt. På enerom kan mer av behandlingen nå foregå på rommet, som gir mer rom for mer involvering fra pasienten og pårørende. Lukkede vaktrom er erstattet av åpne arbeidsstasjoner i ulike tun der det alltid skal være tilgjengelig personale.
 

Det nye hovedbygget inneholder to store sentrale atrier. Det nordre atriet omkranses av sengerom i fire etasjer, mens det søndre atriet omkranses av sengerom i fem etasjer.

 

 

 

Sykepleier Ingrid Bjørnhaug demonstrerte legemiddeltrallen for Statsminister Erna Solberg.
Foto: Silje Katrine Robinson. 

Pasient Ove Bjarne Hindenes fra Lindås synes det var hyggelig å få hilse på statsministeren etter åpningsseremonien.

- Jeg ble spurt på forhånd om det var greit at ho kom innom og det synes jeg det var, sa Hindenes. 

Han skrytte også av det nye sykehuset.

- Det er kjempebra og de som jobber her gjør ein kjempejobb. Vi har det så bra som vi kan ha det som pasienter her, sa han.

Foto: Haraldsplass Diakonale Sykehus v/Ingrid Færøyvik

 

 

 

 

 

 

Det nye hovedbygget ligger i forkant av sykehuset, like ved Årstadveien. Foto: Tore Rykkel