Vi har lenge vært spesielt interesserte i disse problemene og har spisset kompetansen planmessig. Viktigst er at vi gjør samtidig bukplastikk på pasienter med store brokk der overskytende hud ville blitt et problem. Vi er eneste sykehus i landet som gjør denne kombinasjonen regelmessig.
Seksjonsoverlege ved generell kirurgi, Inge Glambek
Planmessig kompetanseheving har gjort Haraldsplass til et referansesykehus for brokkirurgi og bukveggsrekonstruksjon.
– Vi har lenge vært spesielt interesserte i disse problemene og har spisset kompetansen planmessig. Viktigst er at vi gjør samtidig bukplastikk på pasienter med store brokk der overskytende hud ville blitt et problem. Vi er eneste sykehus i landet som gjør denne kombinasjonen regelmessig, opplyser seksjonsoverlege ved generell kirurgi, Inge Glambek.
– I tillegg får vi tilsendt mange vanskelige brokk fra andre sykehus samt at vi stort sett opererer det som skal opereres av brokk i vår region.
Å være et referansesykehus innebærer at man brukes i undervisning av brokkirurgi på landsbasis.
– I tillegg får vi tilsendt mange vanskelige brokk fra andre sykehus samt at vi stort sett opererer det som skal opereres av brokk i vår region, sier Glambek. Haraldsplass har gode resultater å vise til når det gjelder denne behandlingen. Hva vil det si?
– Det vil si vi har løst pasientens problemer med få komplikasjoner og få residiv (tilbakekomst av brokk), forklarer overlegen som legger til at Haraldsplass stadig har stadig økende operasjonstall for brokk og rekonstruksjoner.
I dag opererer sykehuset rundt 400 lyskebrokk, 120 navlebrokk og 100 store arrbrokk i løpet av året.
– Vi har kapasitet til å operere alt som skal opereres av brokk i vårt lokalsykehusområde, sier Glambek.